Денис Малюська відвідав Олексіївську колонію №25 / фото facebook.com/Denis Malyuska

Міністр юстиції Денис Малюська відвідав у Харкові Олексіївську колонію №25.

Про це чиновник повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожКатували й ґвалтували: стали відомі причини бунту в харківській колонії (відео)

Відео дня

За його словами, візит не був анонсований і носив раптовий характер.

"Камери", яким позаздрять санаторії; зимовий сад з штучною водоймою, з рибками і черепашками; свині, яким під час "години сну" включають класичну музику, дисциплінарний ізолятор, як казковий будиночок та багато іншого, - написав міністр. - Установа - ласий шматок для багатьох, і її періодично лихоманить. Останні звинувачення (і, схоже, що не безпідставні) - у тортурах ув'язнених. Всі ключові фігуранти звільнені, триває кримінальне провадження. З постраждалими поспілкувався. Справа на контролі Мін'юсту".

Крім того, посадовець відвідав харківське СІЗО. Побачене там Малюська описав як "біднувато, але без провалів".

Нагадаємо, раніше правозахисники заявили про масштабні порушення в Олексіївській колонії №25. До них надійшло близько 20 заяв від ув'язнених. Зокрема, засуджені скаржилися на побиття, зґвалтування, катування і зв'язування. Крім того, заявники повідомили, що їх змушують працювати понаднормово.

За даними фактами відкрили три кримінальні провадження за статтями 127 ("катування, вчинені за попередньою змовою групою осіб"), 172 ("порушення законодавства про працю") і 365 ("перевищення влади або службових повноважень) КК України.