Реєстр державним не є, але оперативно надаватиме інформацію про порушників /  facebook.com/pg/DPSUkraine

Українські правоохоронці, зокрема СБУ, відстежуватимуть іноземців, які незаконно їздили до окупованого Криму, за допомогою спеціального реєстру.

Про це у коментарі УП повідомив прокурор АР Крим Ігор Поночовний.

Читайте такожПрикордонники заборонили на три роки в'їзд до України росіянці, незаконно відвідувала окупований Крим

Відео дня

«Інформація, якою володіє прокуратура автономії та Головне управління Служби безпеки України АР Крим, стосовно осіб, що порушували порядок в’їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію півострова Крим, буде систематизована у своєрідному реєстрі, що дасть змогу оперативно реагувати на спроби порушників потрапити до України», – цитує видання слова прокурора.

Він наголосив, що реєстр не є державним, а інформацію про порушників будуть передавати для прикордонників. У випадку появи цих громадян, правоохоронці «будуть проводити з ними необхідні слідчі дії».

Питання про оприлюднення реєстру у відкритому доступі поки вирішується.

У прокуратурі нагадали, що порушенням вважається приїзд до Криму з Росії. Такі дії кваліфікуються як незаконний перетин державного кордону, адже офіційні пункти пропуску наразі працюють лише на адмінмежі з материковою Україною.

Як повідомляв УНІАН, співробітники Держприкордонслужби відмовили у в’їзді в Україну росіянину, який мав відзнаки силових структур та медаль «За возвращение Крыма».