Ілюстрація / REUTERS

Пандемія коронавірусу прискорить неминучі глобальні зміни, після неї світ вже не буде таким, як зараз.

Свою думку про майбутні зміни озвучив радник президента України Володимира Зеленського Ігор Новіков в інтерв'ю «Українській правді».

Читайте такожЧерез коронавірус за межею бідності можуть опинитися 11 мільйонів жителів Азії – Світовий банкНаголошується, що сьогодні Новіков очолює київський філіал американської організації «Університет Сингулярності», створений у 2008 році. Філію в Києві відкрили у 2016-му. На сайті SingularityU Kyiv Новіков представлений як «провідний футуролог країни».

Відео дня

«Ті, хто займається прогнозуванням, давно говорять про те, що десь з 2020 по 2025 роки відбудеться величезна кількість масштабних змін. Ми прогнозували сильні потрясіння на ринку нафти, серйозні зміни в транспорті та логістиці, перегляд виробничих ланцюжків, тектонічні зрушення на ринках праці... Цей список досить довгий, тому скажу простіше: світ вже не буде таким. Коронавірус всі ці зміни істотно прискорить», – зазначив Новіков.

На його думку, очевидно, що в новому світі буде величезний попит на діджиталізацію процесів, на радикальну трансформацію систем охорони здоров'я і освіти, а також на пошук нових моделей розподілу добробуту і соціального захисту.

«Превентивна медицина, безготівкова економіка – всі ці штуки ми побачимо на практиці. Зараз буде величезний запит на так звані «fast track» для інновацій (швидкісні, за спрощеними процедурами). Виробничі ланцюжки, розкидані по всій планеті, виявилися вразливими в умовах пандемії. Думаю, відбудуться системні зміни, які змусять бізнес більше дивитися на свій регіон», – вважає футуролог.

Він упевнений, що найяскравіші зміни будуть в політиці, адже звична всім репрезентативна демократія «тріщала по швах і до коронавірусу».

Раніше УНІАН повідомляв, як у ВООЗ зробили невтішний прогноз поширення коронавірусу.

Читайте також: