В Міноборони повідомили, що терміни вступу до військових вишів буде змінено через карантин \ Міністерство оборони України

В Україні терміни вступу до військових закладів освіти буде змінено у зв’язку з карантином, запровадженим з метою запобігання поширенню коронавірусу.

Читайте такожУ Міносвіти готові перенести ЗНО-2020 і вступну кампанію через карантин

Як повідомили у прес-службі Міністерства оборони України, про це заявив тимчасово виконуючий обов՚язки директора Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики оборонного відомства полковник Вадим Артамощенко.

Відео дня

За його словами, через карантин Міністерство освіти і науки розробило два сценарії завершення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії.

З урахуванням цього, терміни вступу до вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти буде змінено.

Тож, у першому варіанті вступні випробування відбудуться орієнтовно з 10 по 17 серпня, у другому — з 1 по 8 жовтня.

Терміни подання документів, зокрема у військові виші, також буде продовжено.

У відомстві нагадали, що на виконання постанови Кабінету міністрів від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», у військових закладах освіти вжито заходи щодо карантину з урахуванням особливостей проходження військової служби та виконання завдань в особливий період.