Канали групи 1+1 media за підсумками першого тижня карантину нарощують охоплення / фото УНІАН

За даними всеукраїнського національного репрезентативного опитування Info Sapiens, серед українських телеканалів жителі країни найчастіше дивляться канал «1+1» і йому продовжують довіряти найбільше.

Читайте такожПонад 30% українських топ-менеджерів та власників компаній читають та довіряють УНІАН - опитування (інфографіка)

Дослідження громадської думки проводилося 25-29 березня 2020 року щодо ситуації в Україні під час пандемії коронавірусу. Серед іншого, питання стосувалися і джерел отримання інформації жителями країни. Так, телебачення залишається головним джерелом отримання інформації: три чверті українців (74%) отримують новини по телебаченню. На другому місці зі значним відривом залишаються українські інтернет-сайти, новини з яких дізнаються менше половини (47%) українців, а на третьому - соціальні мережі (42%).

Відео дня

Крім того, відповідаючи на запитання, новини або політичні програми якого каналу ви дивитеся регулярно, 45% опитаних відзначили канал "1+1". Такий показник - найвищий серед усіх українських телеканалів.

На другому місці опинився канал «ICTV» (32%), а на третьому - канал «Україна» (28%). Дослідження також показало, що як і в 2019, так і в 2020 році, каналу «1+1» довіряють найбільше (22%). Телеканалам «ICTV» та «Україна» відповідно довіряють 9% і 7% населення.

false

Канали групи 1+1 media за підсумками першого тижня карантину нарощують охоплення. Щоденне охоплення каналу «1+1» залишається найбільшим серед всіх українських каналів та у квітні зросло до 31% за аудиторією 18+ (вся Україна). Це означає, що щодня кожен третій українець дивиться «1+1».

На тлі ситуації в країні «ТСН» залишається найкращою новинною програмою. Кожен вечір у середньому 3,8 мільйона людей дивляться основний випуск «ТСН», та близько 5,4 мільйона контактують з підсумковим «ТСН. Тиждень». Команда ТСН цілодобово стоїть на сторожі всіх подій, щоб інформувати українців про всі важливі теми, що стосуються пандемії коронавірусу.

false

Останні чотири випуски соціально-політичного ток-шоу «Право на владу», яке піднімає актуальні проблеми країни, виходили без глядачів у студії та висвітлювали тривожні для кожного українця питання життя країни в період пандемії коронавірусу. Програма продовжує лідирувати у своєму сегменті.

false

Зазначимо, що дослідницька агенція Info Sapiens спеціалізується на проведенні досліджень громадської думки, поведінкових замірах, аналізі даних з вторинних джерел, та дотримується всіх дослідницьких стандартів ESOMAR.

Вибірка дослідження складає 809 респондентів. Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання. З дослідження вилучена Автономна Республіка Крим, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною. Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,4%. Опитування проводилося 25-29 березня 2020 року за власні кошти Info Sapiens.