Жителі Чернігова вийшли на пікніки і прогулянки під час святкування Великодня / УНІАН

Жителі Чернігова вийшли на пікніки і прогулянки під час святкування Великодня. За інформацією кореспондента УНІАН, на околиці міста у лісі можна було спостерігати невеликі компанії місцевих жителів. Щоправда, компанії здебільшого обходилися без розпалювання багать і намагалися розміститися вглиб лісу - подалі від дороги.

УНІАН

Також на вулицях Чернігова можна було зустріти групи молодих людей, а в приватному секторі в окремих господарствах було чути гучну музику і багатоголосі компанії, хоча місцева влада зверталася до чернігівців святкувати виключно у родинному колі.

УНІАН
УНІАН

Читайте такожФіларет на Великдень провів службу без маски і рукавичок і причащав парафіян з однієї ложки (фото)

Відео дня

Між тим, за даними Чернігівської ОДА, Великодні богослужіння в регіоні відбулися без порушень карантинних обмежень. У більшості храмів Чернігівщини святкові літургії пройшли або в закритому режимі - без участі вірян, або з мінімальною їх кількістю.

«Церкви працювали з дотриманням карантинних заходів та обмежень. Дякуємо за свідомість як настоятелям храмів, так і вірянам», - прокоментував ситуацію голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

На сьогодні Чернігівщина належить до регіонів, де зафіксована незначна кількість хворих на коронавірус. За офіційними даними, виявлено 12 випадків захворювання на COVID-19, у тому числі один - летальний. Троє людей вже одужали.