Євгена САМОШИНА під час другого етапу конкурсу на заміщення вакантної посади президента ВАТ «Українське Дунайське пароплавство» визнано його переможцем.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалила сьогодні конкурсна комісія.

У конкурсі також брали участь Микола ЄРМОШКІН і Віктор МОСКАЛЕНКО.

Відео дня

Наказ про призначення Є.САМОШИНА повинен підписати міністр транспорту і зв`язку.

Як відзначив у коментарі журналістам Є.САМОШИН, серед його конкурсних пропозицій було виведення “Українського Дунайського пароплавства” в 2008 році на прибуткову роботу.

За його словами, в 2007 році “Українське Дунайське пароплавство” одержало 39 млн. грн. збитків, у першому кварталі цього року – більш як 17 млн. грн. збитків.

Як повідомляв УНІАН, у середині лютого ц.р. Міністерство транспорту і зв`язку оголосило конкурс на заміщення вакантної посади керівника ВАТ «Українське Дунайське пароплавство».

Серед вимог до претендента: українське громадянство, повна вища освіта морського спрямування, досвід успішної роботи на керівних постах підприємств морської галузі (судноплавних компаній).

Для участі в завершальному етапі конкурсу було відібрано трьох – Євген САМОШИН, Микола ЄРМОШКІН і Віктор МОСКАЛЕНКО.

Чотири претенденти, які також виявили бажання взяти участь у конкурсі, не були зареєстровані, оскільки не відповідали вимогам конкурсу.

Довідка УНІАН. У 1944 році в місті Ізмаїл було створено Радянське Дунайське державне пароплавство, яке в даний час відоме як ВАТ «Українське Дунайське пароплавство».

Державна компанія “Українське Дунайське пароплавство" - національний перевізник вантажів і пасажирів в Дунайському басейні і одне з найбільших транспортних підприємств у Європі. Разом з тим флот пароплавства не обновлювався майже 15 років.

100% компанії належить Міністерству транспорту і зв`язку України.