виза / visittoukraine.com

Про це президент України Петро Порошенко заявив в інтерв’ю одному із українських телеканалів.

«Питання підписання безвізового режиму з ЄС, з країнами Шенгенської зони, відкривають для нас нові можливості з так званим «білими списком» Шенгену, туди входять 57 країн, і до багатьох країн, починаючи від Південної Кореї і закінчуючи Мексикою та Уругваєм…», - зазначив Порошенко.

Читайте такожПрезидент: Звіт Єврокомісії щодо безвізового режиму для України безумовний, повернення назад не буде

Відео дня

За словами Порошенка, перед українськими дипломатами відкриються можливості швидко розширити перелік країн, куди громадяни нашої держави можуть подорожувати.

«Це збільшення авторитету та поваги до українського паспорту, привабливості українського громадянства», - додав він.

Читайте такожМЗС назвало причини, за яких ЄС може заблокувати безвізовий режим для України

Також Петро Порошенко зазначив, що візова лібералізація з Євросоюзом полегшує Україні переговори про спрощення візового режиму зі США, Австралією та Канадою.

«Це (отримання Україною безвізового режиму з ЄС – УНІАН) значно полегшує переговори щодо полегшення візового режиму з Австралією, Канадою, США», - сказав він.

При цьому Порошенко додав, що між цими країнами та Україною може бути досягнуто значної лібералізації візового режиму.

Читайте такожВ ЄС будуть раді збільшенню візитів громадян України та Грузії після запровадження безвізового режиму - єврокомісар

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко заявляє, що українці в 2016 році отримають можливість без віз подорожувати в країни ЄС, що зміцнить зв'язки України і Європи.