Як передає кореспондент УНІАН, судове засідання веде суддя Микола Чаус.

"Судове засідання оголошується продовженим", - сказав суддя.

Корбан на судовому засіданні відсутній. У суді присутні його адвокати Олексій Шевчук, Оксана Томчук, Андрій Мірошник та Ігор Барсученко.

Сторона обвинувачення заявляє, що "вчора о 22:15 після проведення процедур з підозрюваним Корбаном в інституті Амосова йому було вручено клопотання про зміну запобіжного заходу. Від отримання він відмовився, це зафіксовано в протоколі про відмову від отримання клопотання в присутності понятих за допомогою відеокамери".

Прокурори заявили, що вручили Корбану повістку про виклик на судове засідання. Вони стверджують, що лідер "УКРОПу" від одержання цієї повістки відмовився, і що органом досудового слідства отримано довідку в інституті Амосова про те, що "після відповідних процедур, які були проведені, підозрюваний Корбан перебуває в задовільному стані".

На думку прокурорів, Корбан за усіма ознаками може брати у сьогоднішньому засіданні.

У цьому зв'язку прокурори заявили про клопотання на "дозвіл про примусовий привід і доставлення в суд підозрюваного Корбана для розгляду клопотання по суті (про зміну запобіжного заходу)".

Читайте такожКорбана обстежать в інституті Амосова в Києві

Водночас адвокат Шевчук заявив, що прокурор вводить в оману суд. Захисник сказав, що ознайомившись з документами прокуратури, "там жодним чином не написано, що мій підзахисний Корбан Геннадій Олегович може брати участь у будь-яких слідчих діях".

"Документ констатує факт того, що була проведена операція і хірургічне втручання. На сьогоднішній день в цьому документі немає жодних даних, які б говорили про те, що Корбан може брати участь у судовому засіданні", - заявив Шевчук.

Також він заявив, що рішення суду про примусовий привід для проведення експертизи досі не виконане.

Читайте такожАдвокат Корбана пояснила, куди повезли лідера УКРОПу

Адвокат зазначив, що за наявною інформацією, суд не видавав жодних повісток і нікого не уповноважував у судовому процесі, щоб викликати від імені суду Корбана сьогодні на 09:00, оскільки проводилася операція і хірургічне втручання.

Він заявив, що на сьогоднішній день Корбан госпіталізований. Коментуючи заяву прокуратури про нібито задовільний стан здоров'я Корбана, Шевчук сказав, що має медичну довідку, в якій сказано, що його підзахисний госпіталізований і не може брати участі в судовому засіданні.

Читайте такожСуддя, який санкціонував примусове медобстеження Корбана, є фігурантом справи про порушення присяги – адвокат

Адвокат вважає, що довідка, озвучена прокуратурою, є підробленою. Він попросив внести у протокол судового засідання інформацію, що прокурор підробив повістку і протокол, а також що той ввів суд в оману, сказавши, що Корбан може брати участь в судовому засіданні.

Сьогодні Дніпровський районний суд Києва розглядає клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу Корбану. При цьому суд ухвалив рішення про примусове доставлення Корбана на судове засідання.