Фото УНИАН

Про це заявив на зустрічі з мешканцями Маріуполя позафракційний народний депутат, колишній лідер "Правого сектора" Дмитро Ярош, повідомляє портал Mariupol.tv.

Якби не Ахметов, на Донбасі не було б такого кривавого конфлікту, вважає нардеп.

Читайте такожЯрош розповів про свій новий політичний проект

"Всі ті дії, які десятки років відбувалися на Донбасі, весь цей особливий статус "донбасян", його ж давно культивували. І дуже провокувалися всі так звані сорти українців. І в цьому є і його заслуга", - заявив Ярош.

«Для мене такі люди – це практично вороги», - підсумував нардеп.

Читайте такожКоломойський розповів, хто з українських олігархів став на відведене Порошенком місце "залежних людей"

Зазначимо, що з початку конфлікту на сході України Ахметов створив Гуманітарний штаб, який надає продуктову, психологічну та адресна медична допомога на Донбасі, в тому числі на окупованих територіях.

Як повідомляє УНІАН, 11 листопада Ярош оголосив про вихід з "Правого сектора". Депутат підкреслив, що він категорично заперечує "псевдореволюційну діяльність, яка загрожує існуванню держави Україна і плямує репутацію патріотів". Разом з Ярошем з "Правого сектора" вийшли 5-й і 8-й батальйони, а також 15-й запасний батальйон ДУКа (Харківська область) і медичний батальйон "Госпітальєри".

У "Правому секторі" заявили, що Ярош не послабив рух своїм відходом. В організації побажали колишньому лідерові та його однодумцям успіхів у революційній діяльності. Пізніше бійці запропонували йому особисто очолити український Добровольчий корпус "Правий сектор", на що він погодився.

28 грудня Ярош оголосив про створення нового суспільно-політичного руху.