Міська влада Дніпродзержинська звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням виділити з Державного бюджету 76 млн. грн. на добудову та реконструкцію транзитного шляхопроводу через річку Дніпро, що з’єднує правобережну та лівобережну частини міста. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Дніпродзержинскої міської ради.

За інформацією прес-служби, міський голова Дніпродзержинська Ярослав КОРЧЕВСЬКИЙ розраховує також на допомогу з боку Президента України Віктора ЮЩЕНКА, поїздка якого очікується до міста у липні.

За попередніми даними, близько 10 млн. грн. на відновлювальні роботи дорожнього покриття та конструкцій мосту можуть бути виділені Дніпродзержинську вже цього року.

Відео дня

Загальна довжина лівобережного мостового переходу становить 13,5 км, має 4 прольоти — мости: над суднохідним і несудохідним руслом Дніпра, над залізницею та Єлізаветівською трасою. Побудований у 1996 році для розвантаження транзитного транспортного сполучення з полтавським напрямком та сполученням центру Дніпродзержинська з лівобережним житловим масивом, де мешкають понад 80 тис. городян. До цього рух цього напрямку здійснювався через греблю Дніпродзержинської ГЕС.