un.org

З них 300 тисяч людей відчувають гостру нестачу продовольства і потребують термінової допомоги.

Про це повідомили у Всесвітній продовольчій програмі (ВПП), яка має намір у першій половині цього року щомісяця забезпечувати допомогою 270 тисяч осіб з числа найбільш вразливих категорій населення.

«Два роки насильства, обстрілів, життя в страху залишили незгладимий слід у житті тисяч людей на сході України», - заявив представник ВПП ООН на Україні Джанкарло Стоппоні.

Відео дня

Читайте такожВ ООН розповіли, яку допомогу будуть надавати жителям Донбасу

«Конфлікт все ще триває, і ми повинні зробити все для того, щоб якомога швидше дістатися до цих людей. Ми закликаємо всі сторони конфлікту забезпечити повний і безперешкодний гуманітарний доступ до людей, які потребують продовольства», - додав представник ВПП.

З листопада 2014 року ВПП надіслала термінову продовольчу допомогу для понад півмільйона жителів сходу України. 370 тисяч осіб отримують від ВПП щомісячні продуктові набори і 180 тисяч осіб - ваучери для придбання продовольства на ринках.

Читайте такожВ Україні нарахували 700 тисяч "мертвих душ"-отримувачів соцвиплат серед переселенців - ЗМІ

Найсерйознішу нестачу продовольства відчувають мешканці непідконтрольних уряду України районів Луганської області та населених пунктів уздовж «лінії конфлікту».