Луценко планує за допомогою європейських експертів встановити встановити причини смерті загиблих / Віталій Уманец, facebook.com

Як передає кореспондент УНІАН, про це Луценко заявив на нараді в Одесі.

«Завтра вранці зустрічаюся з представниками ООН для обговорення цього питання. Вони обіцяють залучити європейських експертів до спільної експертизи, яка встановить причину смерті більшості з тих, хто, на жаль, не зміг вийти з Будинку профспілок», - сказав він.

За словами Луценка, залучення європейських спеціалістів сприятиме неупередженому встановленню причин загибелі людей.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі суд продовжив арешт фігурантам у справі "2 травня"

Довідка УНІАН. 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинуло 48 осіб, постраждало близько 300. Почалися сутички в центрі міста, де було застрелено кількох людей. Потім проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якій також загинули люди.

Нині в Малиновському районному суді Одеси розглядаються матеріали, зібрані слідством за фактом масових заворушеннях, які мали місце в центрі міста. Епізоди щодо пожежі в Будинку профспілок поки що не розглядалися. 

На лаві підсудних – 20 обвинувачуваних, з яких п`ятеро утримуються під вартою (у тому числі двоє росіян), у решти інших – інша міра запобіжного заходу.