У Новоселицькому районі Чернівецької області правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві жінки.

Як повідомив кореспондентові УНІАН керівник сектору громадських зв’язків Управління МВС України в Чернівецькій області В’ячеслав ХАБАЙЛО, в селі Слобода Новоселицького району під час пожежі рятувальники виявили обгоріле тіло 71-річної жінки. Судмедексперти та слідчі встановили, що смерть жінки настала внаслідок чисельних колото-різаних ран, а підпал будинку здійснив вбивця з метою приховування своїх слідів.

Співробітникам міліції знадобилось п’ять діб розшукових заходів на території всього району, аби встановити та затримати за підозрою у скоєнні злочину 50-річного чоловіка, який вже притягався до кримінальної відповідальності.

Відео дня

Згодом підозру правоохоронців викликала інформація жителів одного із сіл, що невідома жінка рибалить на їхньому озері. Співробітники міліції вирішили перевірити підозрілу, і «жінкою» виявився чоловік, у якого вилучили знаряддя вбивства – ніж. Переховуючись від покарання, він вбрався у жіночий одяг, зокрема, спідницю, жіночу сорочку, кофту та навіть нижню білизну.

На сьогодні правоохоронці допитали злочинця і фактично встановили причину вбивства. Виявилося, що вбивця був сусідом покійної, ніде не працював та перебивався тимчасовими заробітками. Чоловіка обурило те, що на нього сильно гавкають собаки, коли він проходить повз, і він попередив жінку, що та «ще пошкодує» про це. Згодом вбивця справді навідався до пенсіонерки та завдав їй ножем 20 ударів в шию та тулуб.

Порушено кримінальну справу за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), слідчі дії тривають.