Голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК назвав чинники, важливі при вирішенні питань економічної кризи.

Про це голова Верховної Ради сказав під час засідання круглого столу на тему: «Пропоновані шляхи виходу з фінансової кризи».

А.ЯЦЕНЮК наголосив, що в часи економічної кризи не може йтися про прибутки.

Відео дня

За його словами, необхідно говорити і вирішувати такі «ключові речі» як: зайнятість населення, заробітна плата, «економічне життя як таке, а не економічне зростання», банківська стабільність, обмінний курс. А.ЯЦЕНЮК підкреслив, що «все інше, що сьогодні є, можна відкласти, як кажуть, на потім».

Голова Верховної Ради України повідомив, що з пакета законодавства, запропонованого Кабінетом міністрів України, були вилучені норми, які стосуються збільшення податків і зборів.

За його словами, у той час, «коли весь світ бореться з економічною кризою через зменшення податкового навантаження, у нас чомусь пропонують збільшити податкове навантаження».

А.ЯЦЕНЮК закликав учасників круглого столу взяти участь у розробці пакета законодавства щодо економічної стабільності. «Без вас нам сьогодні нереально будь-що провести у стінах парламенту», - підкреслив А.ЯЦЕНЮК.

Як повідомляв УНІАН, у круглому столі беруть участь народні депутати України, провідні банкіри, фінансисти, представники Світового банку, МВФ, Європейської бізнес-асоціації, Експертної економічної ради при голові ВР.