Ми за потреби зустрінемо ворога достатньо потужною зброєю / facebook.com/theministryofdefence.ua

Як повідомляє прес-служба Міноборони України, саме на артилерію  припало понад 70% усіх вогневих завдань, які постали перед українськими військами в ході АТО.

Читайте такожМіноборони звітує: Україна збільшила чисельність військ та посилила систему ППО на сході й півдні

"У спадок від СРСР ми отримали достатньо вагомий потенціал. Це стосується як безпосередньо техніки та озброєння, так й боєприпасів до них. Звісно, за часи, які передували нинішній агресії, він із різних причин значною мірою був занедбаний. Але протягом останніх двох років нам вдалося достатньо суттєво його відновити і навіть певною мірою наростити", - цитує прес-служба відомства командувача ракетних військ і артилерії ЗС України генерал-майора В’ячеслава Горбильова.

Відео дня

За його словами, на сьогоднішній день ми за потреби зустрінемо ворога достатньо потужною зброєю та професійно підготовленим особовим складом, який вміє її ефективно застосовувати.

"Це стосується частин і підрозділів, озброєних потужними ракетними комплексами та артилерійськими системами, зокрема — 300-мм РСЗВ 9К58 «Смерч», 220-мм РСЗВ 9К57 «Ураган», ракетним комплексом «Точка-У», потужними артилерійськими системами калібру 203-мм,152-мм и 122-мм. Достатньо потужно виглядають також частини та підрозділи, які озброєнні 100-мм і меншого калібру артилерійськими системами. Наші протитанкові та мінометні підрозділи також мають серйозні аргументи для ворога", - наголосив він.

Читайте такожІмовірність загострення конфлікту залишається високою і ЗСУ готові дати відсіч ворогу - Порошенко

Тим більше, за словами Горбильова, переважна більшість наших фахівців отримали досвід реального бойового застосування частин та підрозділів РВ і А, озброєних різноманітними системами в ході АТО.

"Тож я не думаю, що в разі широкомасштабної агресії ворог може сподіватися на «легку прогулянку». Нам є чим його зустріти", - додав командувач ракетних військ..

Разом з тим, як зазначив Горбильов, завдяки ініціативі наших фахівців, підтримці з боку держави та волонтерів Україні вдалося майже повністю відновити парк засобів радіотехнічної розвідки. А окремі зразки техніки артилерійської розвідки, як, наприклад, ОЗК-7 (звукометричний комплекс), СНАР-10 (комплекс артилерійської розвідки) - майже повністю відновлено. Також 4 комплекси «Радіо-Теодоліт» уже функціонують у військах і ще 4 готові до відправлення.

"Автоматизовані апаратно-програмні системи управління типу АРТОС, «Кропива», СУВА, МАРС завдяки спільному рішенню НГШ та Міністра оборони України також уже в роботі (практично — до 70% органів управління РВ і А вже використовують їх)", - додав командувач.

За його словами, також наразі активно налагоджується процес підготовки фахівців з бойового застосування безпілотників.