У 2014 році бойовик чергував на блокпостах терористів / dn.npu.gov.ua

У Донецькій області правоохоронці затримали наркозалежного, раніше судимого прихильника нацистського руху на прізвисько «Нацист», якого обрали до складу групи терористів у Покровську. Про це повідомили в прес-службі обласної поліції.

Бойовик у 2014 році чергував на блокпостах проросійських терористів, полював на проукраїнських громадян і охороняв так званий. "референдум".

Позивний "Нацист" бойовик отримав через фашистську свастику на тілі. Поліцією встановлено, що затриманий також брав участь у захопленні місцевого міськвідділу поліції 1 травня 2014 року.

Відео дня

Читайте такожБойовики на Донбасі виконують завдання із дестабілізації ситуації, знищення інфраструктури та вбивства людей – спікер штабу АТО

Після звільнення міста він залишився на підконтрольній території Україні, ховаючись на знімних квартирах і часом підробляв. Він був затриманий в Мирнограді, де ховався в приватному секторі.

Зараз чоловік співпрацює зі слідством / dn.npu.gov.ua

"Зараз чоловік активно співпрацює зі слідством. За фактами чергування на блокпості і організації референдуму йому повідомлено про підозру у ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі", - сказано в повідомленні.

За фактом захоплення держустанови правова оцінка діям затриманого буде дана прокуратурою Донецької області після проведення досудового розслідування.