Механізм фіктивної легалізації виявили в Ужгороді / ssu.gov.ua

СБУ на Закарпатті викрила механізм незаконної легалізації російських громадян в Україні через фіктивне працевлаштування. Про це повідомили у прес-службі відомства.

«Правоохоронці виявили громадянина Росії, який в Ужгороді оформив юридичну контору на підставних осіб. Фіктивно працевлаштувавшись у ній, уродженець Уфи ділився власним досвідом «легалізації» з іншими іноземцями та особами без громадянства», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, громадянин Росії мав офіційний дозвіл на короткочасне перебування в Україні, але значно перевищив цей термін. Державним установам, уповноваженим продовжити строк законного перебування в нашій країні, він надав неправдиву інформацію про себе, зокрема про начебто його переслідування в Росії.

Відео дня

Читайте такожПорошенко має намір посилити санкції проти Росії через визнання "паспортів" "Л/ДНР" (відео)

«Співробітники СБУ також встановили, що насправді цей іноземець мав намір звернутися до суду, щоб повернути російському «Сбербанку» нібито борги громадян України», - повідомили у СБУ.

На підставі матеріалів СБУ Ужгородський міськрайонний суд прийняв постанову про видворення громадянина РФ за порушення правил перебування в Україні. Іноземцеві також заборонений в’їзд в Україну на три роки.

Як повідомляв УНІАН раніше, більшість жителів Росії схвалюють дії кремлівського режиму щодо підтримки терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР", що діють на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.