Марченко відповів, чи зможуть знайти гроші для підвищення зарплат військовим / скріншот

Кошти на потреби ЗСУ кошти неодмінно знайдуться, зокрема й на підняття грошового забезпечення військових на передовій до 200 тисяч гривень.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко з в ефірі національного телемарафону. За його словами, у перший рік повномасштабної війни українська влада кілька разів збільшувала видатки на сектор оборони та безпеки.

"Ми завжди шукаємо можливості. Як ви знаєте, в 2022-му році ми декілька разів змінювали бюджет, збільшуючи видатки на сектор безпеки і оборони. І в 2023-му році – мінімум 3 рази були додаткові (зміни - УНІАН)", - сказав міністр. 

Відео дня

Водночас Марченко зауважив, що все залежить від внутрішніх можливостей для реалізації таких планів. Український уряд робить усе, щоб ткошти на такі потреби були. 

"Всі видатки, яких будуть потребувати наші військові - ми будемо шукати", - додав Марченко.

Зарплати військовим

Як повідомляв заступник голови комітету з питань національної безпеки, оборони Юрій Мисягін, президент Володимир Зеленський під час зустрічі з членами фракції анонсував підвищення зарплатні військовим до 200 000 грн. Це стосуватиметься тільки тих, хто понад два роки на нулі. Але це ще не остаточне рішення.

Раніше УНІАН писав, що у Верховній Раді назвали цифри дефіциту бюджету Міноборони на 2024 рік. Тільки на грошове забезпечення не вистачає 36% від необхідної суми, або 430 млрд грн. 

Законопроект №11012, яким пропонується підвищення щомісячної зарплатні військовим, буде розглянуто, ймовірно, після проекту закону про мобілізацію, повідомив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрій Здебський.

Вас також можуть зацікавити новини: