Підприємець вирішив заробити на асфальті / фото nashemisto.dp.ua

Дніпропетровська обласна прокуратура підозрює приватного підприємця в тому, що той, шляхом порушення проектно-кошторисної документації, обдурив державу і заволодів активами в 500 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

Так, у 2015 році підприємець уклав з Апостолівською міською радою договір, згідно з яким чиновник повинен був відремонтувати одну з доріг в Апостолові.

Сама оборудка полягала в тому, що підприємець порушив вимоги проектно-кошторисної документації, в якій зазначена необхідна товщина асфальту в 5 см. Так, замість 5, працівники, за вказівкою чиновника, поклали рівно в 3 сантиметри. Після чого він вніс неправдиві відомості про витрати на виконання будівельних робіт документи. Отже, він заподіяв державі збитків на суму близько 500 тисяч гривень.

Відео дня

Читайте такожУ Дніпрі створили мурал для рятувальників (відео)

За фактом події порушено кримінальне виробництво за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 КК України (Заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах та внесення в офіційні документи завідомо неправдивих відомостей).

Згідно з нормами даних статей, ними передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років.