Захід розпочався о 18.00 годині на майдані Корольова / фото Зоя Юхимчук

У Житомирі близько 500 людей взяли участь у мітингу-реквіємі із вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні. 

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні о 18 годині на центральній площі Житомира зібралося близько 500 людей.  Участь у заході взяли заступники голови Житомирської облдержадміністрації Ярослав Лагута та Олексій Ясюнецький, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин, держслужбовці, студенти та активісти житомирського Євромайдану. 

Захід розпочався о 18.00 годині на майдані Корольова. Його учасники спільно виконали Гімн України, помолилися та поклали лампадки до меморіалу Героям Небесної cотні. Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв Небесної сотні.

Відео дня

Читайте такожУ злочинах проти Майдану визнано винними 48 осіб – ГПУ

Також перед присутніми виступили: оркестр, пластуни та колектив «Джерельце». Далі, о 19 годині, бажаючі виступали під час "вільного мікрофону", а також неформально спілкуватися біля «палаючої бочки».

Загалом же, у Житомирі  сьогоднішній захід - День Гідності та Свободи - пройшов у форматі спогадів про три українські революції в Україні - 1917, 2004-2005 та 2013-2014 років. Розпочався він вранці об 11 годині відкриттям у Житомирській міській раді  виставки «Три революції».

У Житомирі згадували три революції / фото Зоя Юхимчук

Спілкуючись з журналістами увечері після мітингу-реквієму із вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні, Сухомлин, зокрема, зазначив, що такі заходи, як сьогодні, повинні організовувати  самі житомиряни, а не влада, що і відбулося цього разу. Так, коментуючи журналістам той факт, що сьогодні у Житомирі не було офіційних виступів керівників влади, він сказав, що так і  мало бути.

"Це – дуже правильно, я  вважаю, оскільки не влада була ініціатором революцій, про які сьогодні йшла мова і  сьогоднішній захід не повинна була організовувати влада, щоб це не було формальністю. Саме ті люди, які вийшли на Майдан  і місяці провели на Майдані - саме вони мають право на організацію цього заходу", – зазначив він.