Затриманий хотів отримати біометричний паспорт громадянина України / фото ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України затримали на адміністративному кордоні з тимчасово анексованою Автономною Республікою Крим колишнього заступника міністра спорту самопроголошеної ради міністрів окупаційної влади, який їхав на материкову Україну для оформлення біометричного паспорту.

Читайте такожЛуценко повідомив про плани продати "вишки Бойка", які перебувають в анексованому Криму

Про це УНІАН повідомили у прес-центрі СБУ.

Відео дня

Як встановили співробітники спецслужби, колишній український чиновник з квітня 2015 року до травня 2016 року перебував на посаді так званого "заступника міністра спорту Республіки Крим". «Після звільнення з посади він продовжив антиукраїнську діяльність у складі робочої групи із створення державної програми окупаційної влади «Патріотичне (військово-патріотичне) виховання громадян РФ у Республіці Крим». Останнім часом зловмисник обіймав посаду секретаря Регіонального відділення загально-російської громадсько-державної організації «Добровільне товариство сприяння армії, авіації та флоту Росії». Діяльність цієї структури спрямована на порушення суверенітету та територіальної цілісності України», - йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби, отримавши інформацію, що він планує виїхати з Криму до Херсонської області для вирішення особистих питань, затримали у пункті пропуску «Каланчак» на адміністративному кордоні з анексованим Кримом. Як уточнила речник СБУ Олена Гітлянська, зловмисник приїхав в Україну для отримання біометричного паспорту. «Як ви думаєте навіщо цей "патріот" Росії приїхав до України? .... Український біометричний паспорт отримати!!!» - написала вона у Facebook.

Слідчими Головного управління СБ України в АР Крим щодо затриманого відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.