За фактом інциденту за участю мера Ужгорода Сергія РАТУШНЯКА порушено кримінальну справу.

Про це кореспонденту УНІАН повідомила начальник Ужгородського міського управління ГУМВС у Закарпатській області майор міліції Катерина КИЙОВИЧ.

За її словами, кримінальну справу за статтею 296 Кримінального кодексу України порушено сьогодні. «Навіть заяву вчора так і було зареєстровано – хуліганство. Кримінальну ж справу порушили сьогодні», - уточнила К.КИЙОВИЧ.

Відео дня

Вона також повідомила, що активістка «Фронту змін» Наталія, 1987 р. н.. є студенткою Ужгородського національного університету вчора написала заяву й одразу пройшла судмедекспертизу для зняття побоїв.

У справі триває слідство, слідчі опитують свідків з обох боків, зауважила К.КИЙОВИЧ.

Як повідомляв УНІАН з посиланням на прес-службу “Фронту змін”, 6 серпня в Ужгороді мер міста С.РАТУШНЯК напав на активістку Громадської ініціативи «Фронт змін». Дівчина отримала струс головного мозку й численні забої.

За даними “Фронту змін”, інцидент стався поблизу хімічного факультету Ужгородського національного університету. Дівчата в інформаційному наметі поширювали серед перехожих друковану продукцію.

"Сергій РАТУШНЯК, який з невідомих причин опинився в цей час поблизу, почав нецензурно ображати дівчат, накинувся на одну з них, вхопив за горло і щосили штовхнув на землю. Після розтрощив намет, сів у машину і поїхав геть", - йдеться в повідомленні.

Лідер «Фронту змін» Арсеній ЯЦЕНЮК звернувся до генерального прокурора Олександра МЕДВЕДЬКА і міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА з вимогою негайно розслідувати цей факт побиття.

С.РАТУШНЯК заперечує факт побиття ним дівчини-агітатора “Фронту змін”. Він стверджує, що дівчина сама “вчепилася йому в горло і порвала сорочку”.

Згідно зі статтею 296 Кримінального кодексу України, хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, - карається штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п`яти років.