Більша частина сортів кавунів і динь визрівають наприкінці серпня, а нині є великий ризик купити нітратний кавун

Як стверджують «Факти», фрукти, вирощені на нітратах, у холодильнику довго не лежать - за день-два починають гнити, покриватися слизом.

Стиглий і соковитий кавун, як правило, важчий, ніж такий самий за розміром, недозрілий. Вибирати краще плоди середнього розміру - занадто великими вони можуть бути від хімії. Сухий хвостик - ознака стиглості. Якщо постукати по кавуну долонею - звук має бути дзвінкий, глибокий, як у барабана. Шкірка повинна бути яскравою і блискучою, смужки - контрастними.

Відео дня

А от плід дозрілої дині має бути м`яким, хвостик - сухим, а верхівка продавлюватися пальцем.

ICTV