Лідери найбільшого японського мафіозного клану наказали всім, хто входить до нього, скласти іспит на знання законодавства. Як повідомляє японське видання The Mainichi Daily News, йдеться про клан Ямагуті-гумі (Yamaguchi-gumi), штаб-квартира якого розташована в префектурі Сіга на острові Хонсю.

За даними поліції, бандити мусять детально вивчити текст закону про протидію організованій злочинності. У цьому законі прописано механізм, за допомогою якого японська влада може притягати вищих членів мафіозних кланів до відповідальності за провину рядових якудза.

Злочинні лідери, як вважають у поліції, хочуть, щоб їх підлеглі засвоїли, чого не можна робити, щоб не підставити своє керівництво.

Відео дня

Для оцінки знань бандитів складено письмовий тест з 12 запитань, який, як вважають японські власті, вже розісланий членам Ямагуті-гумі по всій країні. Як зазначає The Mainichi Daily News, одне з питань стосується видів злочинної діяльності, якими не можна займатися членам клану. Зокрема, їм заборонено брати участь у похованні промислових відходів і телефонному шахрайстві.

Зразок тесту поліцейські вилучили під час обшуку у підозрюваного.

Лента.ру