Фонд державного майна України (ФДМУ) скасував свій наказ про приватизацію державного пакету акцій ЗАТ «АероСвіт-Українські авіалінії» у розмірі 22,3941% статутного фонду, повідомили УНІАН у прес-службі ФДМУ.

За інформацією прес-служби, таке рішення було ухвалене у зв`язку з ухвалою Окружного адміністративного суду Києва, що призупинив приватизацію держпакету «АероСвіту".

Як повідомляв УНІАН, Окружний адміністративний суд Києва на забезпечення позову інвестиційної компанії «Он-лайн капітал» тимчасово зупинив приватизацію державного пакета акцій ЗАТ «АероСвіт – Українські авіалінії» у розмірі 22,3941% статутного фонду.

Відео дня

Своєю ухвалою суд заборонив Фонду державного майна України (ФДМ) здійснювати будь-які дії з продажу державного пакета авіакомпанії, а також зупинив дію наказу ФДМ, яким було затверджено результати проведеної оцінки даного підприємства.

У позовній заяві, на забезпечення якої було прийнято дану ухвалу, компанія «Он-лайн капітал» вимагає визнати недійсними результати проведеної ЗАТ «Консалтингова фірма «Острів» оцінки держпакета ЗАТ «АероСвіт – Українські авіалінії», відповідно до якої 22,3941% авіакомпанії було оцінено в 17 млн. грн., а також вимагає зобов`язати ФДМ утриматися від продажу даного пакета акцій.

ЗАТ «Консалтингова фірма «Острів» оцінила ринкову вартість державного пакета ЗАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" у розмірі 22,3941% статутного фонду в 17 млн. грн. Дане оцінення було проведено з метою подальшої приватизації держпакета акцій компанії.

Довідка УНІАН. Компанія «АероСвіт – Українські авіалінії» створена в 1994 році і на сьогодні є найбільшим українським авіаперевізником з розгалуженою маршрутною мережею і літаковим парком, Boeing, що складається з 15 суден. "АероСвіт" обслуговує понад 60 міжнародних повітряних ліній, включаючи 5 трансконтинентальних – до Нью-Йорка, Торонто, Пекіна, Делі і Бангкока, а також забезпечує доставку пасажирів до найбільших адміністративних і регіональних центрів України.