На Першому діловому каналі оголошено передстрайковий стан.

Про це кореспонденту УНІАН повідомив редактор економічного відділу, голова профспілкової організації Першого ділового каналу Андрій ДЕРКАЧ.

За його словами, причиною оголошення такого стану є те, що співробітників телеканалу було оштрафовано на 10%.

Відео дня

“Вчора увечері трудовий колектив отримав заробітну плату і з’ясувалося, що всі співробітники - і ті, хто бере участь у виробництві телепродукту, і ті, які не мають безпосереднього відношення до виробничого процесу, - оштрафовані на 10%”,- повідомив А.ДЕРКАЧ.

Він зазначив, що працівникам каналу було пояснено, що це зроблено через падіння рейтингу каналу. “Це при тому, що у більшості рейтингових списків Перший діловий канал не фігурує взагалі, а у тих, де він присутній, він перебуває на останньому та передостанньому місцях. Оскільки це пояснення викликало лише сміх і не може бути прийняте як вагомий аргумент, якийсь логічний, то я, як голова профспілкової організації, повідомив керівництво каналу про передстрайковий стан”, - сказав А.ДЕРКАЧ.

Він уточнив, що це не означає, що працівники телеканалу негайно почнуть страйк, спочатку вирішено провести збори трудового колективу і передати свої вимоги власнику телеканалу, народному депутату від Партії регіонів Ігорю ШКІРІ.

Збори планується провести в понеділок, 12 лютого.

Зокрема, колектив вимагатиме погасити заборгованість з зарплати, а також укласти трудову угоду, яка б на майбутнє регулювала трудові відносини між працівниками, менеджментом і власником.

“В разі, якщо наші вимоги будуть проігноровані або з вини власника каналу діалог не відбудеться, то ми будемо діяти в порядку, передбаченому трудовим законодавством, а саме - будемо реєструвати трудовий конфлікт і далі діяти за процедурою, яка передбачає офіційне оголошення страйку і його проведення”, - додав А.ДЕРКАЧ.

Він також повідомив, що на сьогодні на каналі працює близько 150 працівників.

За даними А.ДЕРКАЧА, більшість працівників підтримує вимоги погасити заборгованість і укласти трудову угоду, але остаточно це з’ясується, коли будуть збиратися підписи, тобто на ранок понеділка.