На Волині порушено кримінальну справу стосовно міліціонера, який скоїв наїзд на дітей

Прокуратурою Горохівського району Волинської області порушено кримінальну справу стосовно міліціонера, який скоїв наїзд на дітей.

Як повідомили УНІАН у Центрі зв’язків із громадськістю УМВС України у Волинській області, справу порушено за ст. 286 ч. 3 Кримінального кодексу України, згідно з якою порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб, карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Наразі згаданий працівник міліції перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Відео дня

Як повідомляє ЦЗГ, 17 травня відбулася розширена оперативна нарада за участю начальника УМВС, керівників структурних підрозділів Управління, міськрайвідділів, а також заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС полковника міліції Аркадія ЗАПОРОЖЦЕВА. За результатами наради, зокрема, підготовлено подання про звільнення з органів внутрішніх справ двох заступників начальника Горохівського райвідділу та начальника відділу дільничних інспекторів міліції цього ж райвідділу. Підготовлено клопотання в МВС України про звільнення з посади керівника відділу дільничних інспекторів УМВС України в області.

Також накладено суворі дисциплінарні стягнення на одного із заступників начальника УМВС України у Волинській області, а також начальника відділу громадської безпеки УМВС. При цьому начальник згаданого райвідділу з власної волі написав рапорт про звільнення від займаної посади.

Колегією УМВС намічено низку заходів, спрямованих на попередження будь-яких порушень норм закону та етики з боку особового складу органів внутрішніх справ.

Як повідомлялося, 16 травня близько 20-ї години в м. Горохів, що на Волині, дільничний інспектор міліції Горохівського РВ УМВС України у Волинській області, перебуваючи в нетверезому стані, скоїв наїзд на 3 дітей, які гралися у пісочниці. Двоє з них загинули на місці трагедії, а третя дитина з травмами була доставлена в Горохівську центральну районну лікарню.