Міністр аграрної політики та продовольства України Микола ПРИСЯЖНЮК закликав широко обговорювати законопроект „Про ринок землі” на зборах селян.

Як передає кореспондент УНІАН, про це М.ПРИСЯЖНЮК сказав в Андрушівському районі Житомирщини.

За словами міністра, "у законопроекті „Про ринок землі” врахований досвід багатьох європейських та пострадянських країн, які займались реформуванням земельних відносин".

Відео дня

При цьому М.ПРИСЯЖНЮК нагадав, що у документі враховано особливості нашої країни, де в селах на відміну від інших країн проживає 33% усього населення.

Міністр підкреслив необхідність широкої роз’яснювальної роботи з впровадження ринку землі. Для цього, за його словами, у країні діятимуть штаби з вирішення земельних питань із залученням науковців-аграріїв, керівників сільськогосподарських підприємств, фермерів, голів сільрад, представників ЗМІ. «Потрібно якомога швидше провести скрізь збори сіл, щоб урахувати всі зауваження і пропозиції, які надійдуть від власників земельних паїв та сільських голів», - сказав М.ПРИСЯЖНЮК.

Він переконаний, що проведення земельної реформи сприятиме розвитку українського села. Міністр також детально зупинися на суті законопроекту “Про ринок землі”. Зокрема, згідно з цим документом, право купівлі землі матимуть громадяни України, фермери, а іноземні громадяни не зможуть бути власниками землі сільськогосподарського призначення, додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, 19 липня Кабінет міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради проект закону про ринок земель.