2 км чавунних труб викрали на брухт

Як повідомили УНІАН у відділі зв'язків із громадськістю ГУМВС області, до управління державної служби боротьби з економічною злочинністю надійшла заява від дирекції товариства з обмеженою відповідальністю «Луганськвода».

У ній повідомлялося, що на ділянці між Кіровськом і Стахановим невідомі розкопали, розрізали і викрали каналізаційний колектор - близько двох кілометрів чавунної труби вагою понад 100 тонн. За допомогою цієї каналізаційної споруди стічні води відводилися з міста Кіровська для подальшого очищення.

Співробітники УДСБЕЗ, які прибули на місце події, виявили розриту траншею, де раніше був колектор.

Відео дня

Як з'ясувалося, траншея з'явилася недавно, також збереглися сліди роботи екскаватора. З вини зловмисників поблизу місця злочину утворилося «озеро» із стічних вод і нечистот, від чого найбільше постраждали жителі довколишнього селища Максимівка.

Під час перевірки з'ясувалося, що в Стаханові незаконним металевим бізнесом займаються двоє місцевих жителів. Один і них уродженець Макіївки Донецької області, 1972 року народження, раніше судимий, і його діловий партнер - житель міста Стаханова, 1963 року народження.

Підозра в причетності до згаданої крадіжки посилювалася також тим, що у розпорядженні комерсантів був великогабаритний екскаватор «АТЕК», і могутня вантажівка «КамАЗ».

При цьому за жодним із бізнесменів ці транспортні засоби офіційно не числилися.

Було встановлено, що вантаж у вигляді розрізаних чавунних труб було привезено на нелегальний пункт прийому металу в м. Стаханові, який належить одному із зазначених компаньйонів. Потім із двору пункту прийому вантаж виїжджав з документами, оформленими донецькою фірмою. Кінцевим пунктом маршруту вантажу значився Алчевський металургійний комбінат.

Стосовно «чорних» комерсантів порушено дві кримінальні справи. Одна з них за статтею 213 Кримінального кодексу України (порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом), а друга – за статтею 185 КК України (крадіжка).