Вибух стався

Як повідомили УНІАН у прес-службі Харківської міської ради, сьогодні будівельники закінчують відновлення останнього, технічного, поверху будинку.

Генеральний директор будівельної компанії «Стальконструкція», яка проводить роботи, Сергій Євель зазначив, що зараз робітники також відновлюють внутрішні стіни будівлі та міняють комунікації. Їх реконструкцію планують провести до початку холодів. Також до цього часу хочуть засклити вікна і балкони.

За словами першого заступника Харківського міського голови Андрій Парамонов, на сьогодні будівельники випереджають графік робіт. Роботи проводяться щодня, незважаючи на те, що місто чекає на кошти, які пообіцяв виділити на відновлювальні роботи уряд.

Відео дня

У прес-службі міськради зазначили, що біля будинку продовжують чергувати працівники муніципальної охорони та територіального центру Комінтернівського району. За словами соцпрацівників, якщо раніше мешканці зверталися переважно з питаннями побутового характеру, то зараз їх цікавлять терміни будівництва.

Як повідомляв УНІАН, 4 вересня у Харкові в дев’ятиповерховому будинку на вул. Петра Слинька, у квартирі на третьому поверсі стався вибух, за попередніми даними, побутового газу. Внаслідок вибуху постраждало п’ятеро осіб. З будинку було евакуйовано майже 50 осіб.

За даними міськради, на сьогодні усі мешканці пошкодженого будинку отримали матеріальну допомогу в розмірі 1 тис. грн на кожного члена родини. На цей час 20 родин (64 особи) з пошкодженого вибухом будинку по вул. Слинька, 2б розселили в три готелі і гуртожиток КП «Харківміськліфт».

5 вересня на засіданні обласної комісії питань з надзвичайних ситуацій аварії в будинку по вул. Слинька, 2б присвоїли статус надзвичайної події регіонального масштабу і звернулися в Кабмін за матеріальною допомогою.

Голова Кабінету міністрів України Микола Азаров під час відвідання Харкова пообіцяв, що уряд профінансує відновлення пошкодженого будинку.