Українське ВАТ “Мостобуд” та американська компанія The Sun Land Group Corp. підписали угоду про мостобудівництво в Україні на загальну суму в 7 млрд. доларів.

Як передає кореспондент УНІАН, підписання угоди про фінансову допомогу та управління проектами з будівництва мостів в Україні відбулося сьогодні у Парижі між президентом The Sun Land Group Corp. Жозе Даніелем МЕХІА та головою наглядової ради ВАТ “Мостобуд” Володимиром ПРОДИВУСОМ.

Відео дня

На церемонії підписання угоди також був присутній голова Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фіналу чемпіонату Європи з футболу 2012 року Євген Червоненко.

У прес-релізі з нагоди підписання угоди зазначається, що цей проект стане першою фазою масивного проекту будівництва автомагістралей в Україні напередодні проведення фіналу Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

“Sun Land зможе допомогти у залученні міжнародних кредитних ресурсів для українського уряду, що дасть можливість “Мостобуду” швидко завершити масивне будівництво мостів”, - заявив з цього приводу Ж.Д.МЕХІА.

У прес-релізі також ідеться, що ця угода є лише одним із кроків американської компанії, спрямованих на створення міжнародного консорціуму з будівництва і кредитування для досягнення цілей договору компанії з українським урядом.

У свою чергу В.ПРОДИВУС в інтерв’ю УНІАН зазначив, що цей контракт є найбільшим в історії діяльності компанії.

“Для “Мостобуду” – це дуже важливий крок у розвитку не тільки в Україні, але й у світі”, - сказав він, зазначивши, що підписання цього контракту дасть можливість українській компанії співпрацювати з The Sun Land Group Corp. у будівництві вугільного порту в Колумбії та причалу в Домініканській Республіці.

*** The Sun Land Group Corp. – американська компанія, що з 1993 року займається питаннями фінансової допомоги, управління проектами, здійсненням експертиз з розвитку інфраструктури країн в усьому світі. Серед партнерів компанії – Florida Export Finance Corporation, що є партнером у Флориді американського Export-Import Bank.

ВАТ “Мостобуд” – лідер українського ринку мостобудування. Зараз компанія будує Подільський мостовий перехід в Києві та автотранспортну магістраль у Запоріжжі.