REUTERS

Контррозвідка СБУ не допустила вербування до незаконних воєнізованих угруповань так званої «ДНР», мешканців Херсонської області для участі їх у бойових діях на боці бойовиків.

Про це УНІАН повідомили у прес-центрі СБУ.

Читайте такожСБУ затримала у Краматорську трьох бойовиків із банди «Бабая»

Відео дня

«Встановлено, що за завданням громадянина РФ Мажаєва О.І. – ватажка одного з бандформувань на прізвисько «Бабай», місцевий мешканець «Б», 1984 р.н., проводив агітаційну роботу серед своїх земляків, закликаючи їх найматися до банд терористів. Зловмиснику вдалося сформувати групу з 4 жителів Херсонської області. Зі слів затриманого, завербована група мала пройти військову підготовку у створеному російськими спецслужбами тренувальному таборі у м. Сімферополь АР Крим, після чого поповнити незаконні воєнізовані формування «ДНР». Спробу вербування було виявлено, а незаконну діяльність громадянина «Б» зупинено співробітниками Служби безпеки України», - повідомили у прес-центрі.

Зловмиснику оголошено офіційне застереження від СБУ щодо неприпустимості протиправної діяльності, яка містить ознаки злочину, передбаченого ст. 258 Кримінального кодексу України.