Учасники акції вигукують: “Авакова у відставку!” / Фото УНІАН

Біля будівлі Міністерства внутрішніх справ України розпочалася акція, присвячена другим роковинам нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк.

Як передає кореспондент УНІАН, близько десятка активістів вишукувалися в шеренгу перед входом до МВС.

Вони тримають в руках саморобні плакати із закресленими іменами та прізвищами тих, хто безпосередньо причетний до вбивства Гандзюк, і тих, хто, на думку активістів, нині покриває вбивць.

Відео дня

Читайте такожМангера та Левіна судитимуть за замовлення і організацію нападу на Гандзюк

Зокрема, на плакатах прізвища: Олексій Левін, Євген Рищук, Арсен Аваков, Ігор Павловський, Андрій Гордєєв, Владислав Мангер, Артур Меріков, Ілля Кива, Антон Геращенко та Артем Шевченко.

Учасники акції вигукують: “Авакова у відставку!”

Довідка УНІАН. Громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

6 червня 2019 року було засуджено п’ятьох виконавців злочину.

Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Левін (Москаленко), голова Херсонської облради Владислав Мангер та Ігор Павловський - колишній помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука.

Читайте такожСотні громадян прийшли підтримати Стерненка до суду Києва (фоторепортаж)

Крім того, громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.

У січні 2020 року було затримано Павловського і Левіна, обох суди відправили під варту.

27 квітня в Офісі генпрокурора повідомили про встановлення кінцевого замовника вбивства - Мангера, який за попередньою змовою з Левіним організував нанесення тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, що призвели до її смерті.

Ця заява викликала обурення у потерпілих, їх захисника Закревської та громадськості. Вони переконані, що докази проти Мангера не зібрано, і що справа розвалиться у суді.

Мангер і Левін підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу.

25 березня Шевченківський райсуд Києва продовжив терміни досудового слідства у справі Гандзюк до 29 липня.