Аналітика від Київстар ТБ: які канали стали лідерами телеперегляду у серпні 2023 року

У серпні команди українських телеканалів активно готувалися до нового ТВ-сезону, а також до спецпрограмування з нагоди 32-ї річниці Незалежності України. А вже у вересні на глядачів чекають премʼєри нових серіальних лінійок, біг шоу та розважальних проєктів, тож цей період буде доволі активним і може суттєво змінити розташування ТОП-телеканалів у загальному рейтингу.

Тож традиційно, в аналітиці від платформи кіно та телебачення Київстар ТБ розповідаємо про результати теледивлення в серпні, яка з медіагруп цього разу очолила рейтинг, ТОП телеканалів та як українці споживали новинний контент.

Нагадаємо, що поки тривають оновлення панелі Nielsen, яка до повномасштабної війни займалася телевимірюваннями, ринок продовжує орієнтуватися на дані переглядів від ОТТ-платформ. Так, з червня платформа надає звіти по дивленню на основі тільки платних підписок.

Відео дня

ТОП-10 телеканалів у серпні 2023 року

Аналітика від Київстар ТБ: які канали стали лідерами телеперегляду у серпні 2023 року

У серпні рейтинг телеканалів очолює Новий, отримавши частку 10,5%, що на +0,2 п.п. частки більше в порівнянні з минулим місяцем. На другій сходинці розташувався СТБ з загальною часткою 8,5% (+0,7 п.п).

На третьому місці, з найкращим результатом від початку року, впевнено розмістився телеканал 2+2 — отримавши 7,7% частки (+0,6 п.п відповідно до липня).

Оновлений ТЕТ займає четверту позицію з 6,8% частки (-0,2 п.п). За ним, на п’ятому місці з часткою 5,9%, закріпився 1+1 Марафон (-0,2 п.п), який транслює "Єдині новини".

Так, на шостій і сьомій сходинці з однаковими частками 5,8% розташовуються телеканали 1+1 Україна (+0,1 п.п. частки відповідно до липня), а ICTV2, навпаки, втратив -0,7 п.п. частки у порівнянні з минулим місяцем.

Восьме місце обіймає ICTV, який також транслює національний телемарафон, з незмінною часткою — 5,1%.

На дев’ятій та десятій позиціях з часткою 1,9% розташувалися телеканали Бігуді (+0,2 п.п. до липня) та ПЛЮСПЛЮС.

Медіагрупи та дивлення

Аналітика від Київстар ТБ: які канали стали лідерами телеперегляду у серпні 2023 року

Традиційно, більшість телеканалів, які потрапили у рейтинг серпня 2023 року, входять до складу групи 1+1 media — 2+2, ТЕТ, 1+1 Марафон, 1+1 Україна, Бігуді, ПЛЮСПЛЮС, KVARTAL TV та Comedy Central. Від StarLightMedia у ТОП-20 — Новий, СТБ, ICTV2, ICTV, а від Inter Media Group — НТН.

Отже, лідером у рейтингу медіагруп залишається 1+1 media, яка у серпні сумарно зібрала 33,3% частки (+0,5 п.п. частки до липня). StarLight Media опинилася на 2-й сходинці з незмінною часткою — 31,3%. Inter Media Group завершила місяць на третій позиції з часткою 3,0% (-0,2 п.п. частки).

Дивлення новинного контенту

У серпні сумарна частка основних телеканалів, які транслюють марафон "Єдині новини" на платформі Київстар ТБ, склала 11,9% (-0,2 п.п. до липня).

Незмінним лідером серед телеканалів, що транслюють проєкт, є 1+1 Марафон з відривом від ICTV 0,8 п.п. частки.

Що стосується інших телеканалів, які не транслюють телемарафон, проте створюють новинний контент, то рейтинг очолює 24 канал з часткою 1,5%. З низькою зацікавленістю серед аудиторії залишаються телеканали Прямий (0,7% частки), Еспресо (0,6% частки) та 5 канал (0,2% частки).

Найпопулярніші серіали на Київстар ТБ у серпні

У переліку найпопулярніших серіалів липня за кількістю унікальних абонентів на Київстар ТБ незмінним лідером за кількістю тайтлів серед медіагруп є 1+1 media. Так, цього місяця лідером серед вподобань глядацької аудиторії cтав міжнародний серіал "Зачаровані". Серед проєктів, які транслюються на телеканалах 1+1 media, в цій категорії до рейтингу увійшли серіали "Скажені сусіди", "Величне століття", "Сталеві нерви", "Хазяїн", "Закохай мене, якщо зможеш", "Невірний", "Я — Надія", "Джек & Лондон", "З ким поведешся" і "Село на мільйон". Від SLM — "Пес", "Будиночок на щастя", "Спіймати Кайдаша", "Кріпосна", "Табун". З міжнародних серіалів, окрім "Зачаровані", у ТОП-20 увійшли — "Ходячі мерці", "Покидьки", "Мушкетери" та "Шлюб без кохання".

Загалом бібліотека платформи кіно та телебачення Київстар ТБ нараховує найбільшу відеотеку українського контенту — понад 1000 тайтлів.

Джерело даних: Київстар ТБ на основі платних абонентів