facebook.com/fedoruck

Бучі повернули 890 га території, яку 6 років тому суддя Ірпінського міського суду Андрій Мікулін визнав лісом і передав у власність Кабінету Міністрів.

Нове рішення виніс той самий суд, повідомив у четвер, 23 квітня, юридичний відділ Бучанської міської ради.

Резонансний процес за номером 367/4187/14-ц почався у 2014 році. Суддя Андрій Мікулін ухвалив рішення, згідно з яким частина міста Буча визнавалася лісом І категорії та була віднесена за межі населеного пункту. Право власності на територію переходило до держави в особі Кабінету Міністрів.

Відео дня

Читайте такожЧиновниці з Київщини відпочили на Мальдівах і вляпалися у скандал (фото)

Бучанський міський голова Анатолій Федорук зазначив, що йдеться про третину міста, загальна площа якого становить 2658 га. В даному мікрорайоні проживає понад 20 тисяч осіб. Там побудовано близько 6 тисяч приватних і 120 багатоквартирних будинків. Також на цій території розміщено об'єкти соціальної інфраструктури – школи, дитячі садки, медичні установи.

Після рішення 2014 року прокуратура подала десятки позовів проти жителів Бучі про витребування належних їм прав власності на земельні ділянки на користь держави.

Федорук називає справу політичною. «З одного боку, прокуратура мала на меті забрати ділянку 14 га у родичів Ігоря Калетника (політик, колишній народний депутат. – Ред.). З іншого боку, органи прокуратури створили юридичний «гачок», щоб тримати на ньому мера і Бучанську міську раду. Тому позови стосувалися якраз діяльності органів місцевого самоврядування», – коментує він.

Вирішальними у цій справі стали документи і матеріали, надані Бучанською міською радою. Вони підтвердили, що землі в межах міста належать громаді, а не державі й не мають статусу лісового фонду.

«Надалі ми докладемо всіх юридичних можливостей, аби кожен безпідставний позов до громадян був відкликаний прокуратурою, а права і законні інтереси кожного жителя міста, хто постраждав від цього рішення – відновлені в повному обсязі», – йдеться в повідомленні юридичної служби Бучанської міськради.