Скріншот

У Бучанському районі Київської області завершився ремонт чергового будинку, який навесні був майже повністю знищений через війну росії проти України. За підтримки волонтерської організації "Медіаоборона", забудовника Володимира Хоменка та нардепа Олександра Дубінського, в будівлі всього за шість днів повністю відновили дах, встановили вікна та двері.

Навесні цей дім став дорогою в пекло для двох десятків російських окупантів. Тоді будинок окупували "срочники", адже перед самим початком війни власник житла Володимир Терещук поїхав на двотижневу вахту до Києва. І тоді замість двох тижнів, він три місяці мешкав у бомбосховищі на роботі.

Тим часом в його рідному будинку облаштувалися близько двадцяти солдат. "Вони забрали цей будинок, тут жили, тут пили, тут грілися. Пограбували сусідній магазин. Спали на ліжку, на підлозі, навіть у погребі. В мене дров було куча, вони їх кололи і кидали їх у грубу через маленькі дверцята", - розповів власник будинку Володимир.

Одного вечора росіяні вчергове порушили правила протипожежної безпеки, із-за чого згоріли заживо.

"Може, упала якась жаринка. Якось не справилися з тою грубкою - і згоріли. Будинок – разом із ними. Говорили люди, горіло дві доби, аж йшли іскри через трубу. В мене хоч стіни осталися. У людей взагалі нічого", - розповідає господар.

За експертною оцінкою, яку організували волонтери, будівля була зруйнована на 95%. Влітку Володимир своїми силами зміг відбудувати стіни, але для зими такого ремонту замало. Тому, за підтримки волонтерів, нардепа Олександра Дубінського та забудовника Володимира Хоменка, в цьому будинку зробили новий дах, а також встановили вікна та двері.