Володимир Зеленський / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що він вже сповна відчув гостроту пера українських журналістів, але не припинить їх поважати й захищати.

Про це йдеться у вітанні глави держави до Дня журналіста в Телеграм-каналі президента.

Зеленський зазначив, що українські журналісти - допитливі, оперативні, уважні до деталей, "швидкі на слово й ноги, інколи настирливі, але завжди із загостреним почуттям справедливості".

Відео дня

Читайте такожДень журналіста: Разумков, Степанов, Єрмак і Венедіктова привітали працівників ЗМІ з професійним святом

"І хоч за перший рік на посаді президента я вже сповна відчув гостроту вашого пера, але не припиню вас поважати й захищати. І надалі відповідатиму на ваші запитання. Навіть у несподіваних місцях та умовах! Як-от за кермом велосипеда", - сказав президент.

До допису додано фото глави держави в оточенні ряду журналістів, частина з яких, як і сам Зеленський, має при собі велосипеди.

"Бо ви - це запорука демократії та розвитку громадянського суспільства і ще один канал спілкування влади та народу. Ви й самі - четверта влада. А влада - це ще й відповідальність. Про це теж не слід забувати", - зауважив президент і побажав журналістам сил і натхнення.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Зеленський провів неформальну зустріч із журналістами на території резиденції Залісся. Покаталися на велосипедах і поспілкувалися за міні-фуршетом.

Нагадаємо, в Україні 6 червня відзначається День журналіста. Свято встановлено згідно з указом Президента України 25 травня 1994 року.