Для відбудови країни створять єдиний координаційний центр

Про це в інтерв’ю Telegraf заявив Ростислав Смірнов, відомий як екс-радник Міністра внутрішних справ та засновник волонтерського проекту "Добробат" 

Роботу над створенням єдиного координаційного центру почнуть під час проведення міжнародного форуму RE:UKRAINE, який відбудеться  28 липня в Києві.

Ростислав Смірнов, організатор форуму RE:UKRAINE: 

Відео дня

"RE:UKRAINE  - про глобальне бачення відновлення України. Це call to action: відбудуться  знайомства основних стейкхолдерів на цьому ринку, а далі ми говоритимемо про найгарячіше: стратегіі відбудови України, інвестиційні можливості та потреби, практичні плани відбудови українських міст, інновації. Починаючи з регіональної відбудови до макроекономічної  - економіки в цілому,  про прихід інвесторів, залучення міжнародних компаній

RE:UKRAINE  стане першим кроком співпраці між Україною та США, в форумі візьмуть участь українські та американські  експерти з дизайну та будівництва  та українські урядовці.

Наші спікери - це стейкхолдери,и причетні до відбудови країни, учасники процесу.

Задача RE:UKRAINE - створення майданчику для дискусій та плану подальших дій по відбудові країни. 

Одна з  практичних задач, яка має стати результатом проведення форуму RE:UKRAINE - створення бек-офісу по відбудові країни

Там відбуватимуться: обмін даними, успішними кейсами між містами які постраждали, залучення фахівців галузевих, обмін технологіями задля швидшого будівництва. 

До цього бек-офісу зможе звернутись будь-яка міжнародна організація чи стартапи будівельні з новими технологіями, чи просто будівельники з різних країн й отримати вичерпну інформацію про потреби, пропозиціі, проекти, до яких можна долучитись.

Мета проведення форуму - це дискусія всередині країни. Бо відбудова - це ширше питання зараз, не тільки про будівництво.

Якщо ми просто відбудуємо будинки, і не залучимо інвесторів для створення нових підприємств і робочих міст - матимемо міста-привиди.  Людей  не повернеш тільки домівками, ім потрібна робота і перспектива розвитку.

Яскравий приклад - місто Ізюм, в якому до війни жило 50 тисяч людей, а зараз - 10 тисяч.

Тому це дуже комплексне питання - по великому рахунку "перепридумування " деяких міст. Є міста на Сході країни, які мали містоутворююче підприємство,  якого більше немає - бо вщент зруйноване й відновлюватись не буде. Й треба придумати, чим тепер буде займатись місто на 50 тисяч людей, де воно буде працювати, для чого це місто? 

Про все це треба зараз говорити."

Організатори міжнародного форуму RE:UKRAINE : українська волонтерська організація "Добробат" та американський  Центр Інновацій (CFI)

Форум відбудеться 28 липня в київсьскому КВЦ Парковий (3 поверх)

Реєстрація на RE:UKRAINE - https://forum.dobrobat.in.ua

Справка:

"Добробат" - Добровольчий будівельний батальйон, що допомагає постраждалим у нагальному відновленні житла та об’єктів соціальної інфраструктури на деокупованих територіях. Особлива увага приділяється первинній відбудові пошкоджених будівель (fast recovery). 

Центр Інновацій (CFI) -  неприбуткова організація, із штаб-квартирою в США, яка поєднала безліч компаній та експертів із сфери дизайну та будівництва. Він має за мету каталізувати поліпшення забудованого середовища та стимулювати впровадження інновацій. Це досягається шляхом обміну ідеями, знаннями та досвідом між гравцями галузі, допомагаючи їм долати виклики та створювати нові можливості. 

Форум транслюватиметься онлайн на ютуб-каналі Добробат з синхронним перекладом англійською мовою, тож одночасно відбуватиметься у двох країнах - Україні та США, й збере фахівців до відбудови  з різних континентів.

Трансляція RE:UKRAINE українською - https://www.youtube.com/watch?v=3d1KjumXMk0

Трансляція RE:UKRAINE англійською - https://www.youtube.com/watch?v=y58XthLvqSk