У Києві послаблять карантин / УНІАН, Чузавков Сергій

Невдовзі Київ може покинути "червону" зону карантину й перейти до "помаранчевої", заявив глава столичного управління Держпродспоживслужби Олег Рубан.

Про це він сказав у ефірі каналу "Україна 24".

За його словами, показники захворюваності по Києву стабілізувалися, за всіма параметрами, визначеними МОЗ, фіксують зниження.

Відео дня

Читайте такожСтало відомо, коли до України може потрапити "індійський" штам коронавірусу

"Київ може цього тижня вийти з червоної зони. Що стосується Великодня, сьогодні проводяться Держпродспоживслужбою спільно з КМДА консультації з усіма конфесіями щодо проведення свята. Дійсно, у нас були фактично тренування на Вербну неділю, і ми побачили недотримання протиепідемічних заходів - скупчення людей, недотримання дистанції, відсутність масок. Тому з сьогоднішнього дня ми посилили контрольний режим за даними закладам. І буде щодня проводитися контроль з метою відпрацювання всіх протиепідемічних заходів", - сказав він.

За словами Рубана, в Києві багато порушень карантину.

"Київ ще не буде готовий перейти в жовту зону. У нас буде помаранчева зона. Що стосується суб'єктів господарювання - ресторанів, транспорту, то кожен день виписується більше сотні штрафів на 34 тисяч гривень, закриваються суб'єкти господарювання. Люди свідомо не виконують обмежувальні заходи", - сказав він.

Карантин у Києві: обмеження і заборони

  • Київ з 23 березня знаходиться в "червоній" зоні епіднебезпеки.
  • З 5 квітня в Києві через погіршення епідситуації введено жорсткий локдаун, зокрема проїзд в громадському транспорті здійснюється за спецпропусками. Закриті дитсадки та школи.
  • 14 квітня дія жорстких карантинних обмежень продовжили до 30 квітня.