Пропаганда РФ на якийсь час прорвалася в український радіоефір / фото ua.depositphotos.com

В українському радіоефірі сьогодні вночі та вранці раптово з'явилися російські програми, в тому числі гімн країни-агресора.

Про це пише в Facebook журналіст Олександр Швець.

За його словами, мова йде про пропагандистську радіостанцію "Вести FM".

Відео дня

"Думаю: не може такого бути! Війна, армія країни-агресора руйнує наші міста, вбиває наших мирних громадян, вивозить за "поребрик" тисячі викрадених українців, в тому числі і дітей, а в Києві спокійно транслюються передачі, що виправдовують дії окупантів і розповідають про "підступність бандерівців". Гнівно вимкнувши приймач, подумав, що наші спецслужби, що несуть вахту в кіберпросторі, напевно швидко наведуть лад в цьому питанні - і заглушать ворожу радіостанцію. Нічого подібного. Вмикаю радіо о 6:00, а там лунає гімн Російської Федерації!", - обурено розповідає Швець.

На інцидент в коментарях відреагувала голова Нацради з телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк.

"Таке буває, коли вони прориваються - а вони над цим працюють постійно. В Україні працюють. Зокрема, і кожен з нас, громадян. Це - війна! І кожен з нас-воїн. Якщо хтось помітив - треба писати не в ФБ, в ті органи, які вже давно поширили контакти, куди треба повідомляти про ворожі прояви. Не просто "гнівно вимкнути", - написала вона.

Пізніше Герасимюк додала, що весь діапазон хвиль було проскановано, ворожих радіостанцій не виявили.

Зазначимо, нещодавно в РФ відзначилися новими фейками про "біолабораторії" в Україні. Зокрема, міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що на територію США з України нібито почали вивозити "штами небезпечних мікроорганізмів".