Фото depositphotos.com

Великдень – одне з головних християнських свят. Його символи та традиції знайшли глибоке відображення в нашій культурі. Чого тільки вартують роботи видатних українських художників: "Великодня утреня" Миколи Пимоненка чи "Христос Воскрес" Івана Марчука. На всіх картинах зображений один з найупізнаваніших символів свята – крашанки.

Відображення цих традицій ми бачимо, зокрема, і в колаборації ЕКО МАРКЕТ та FILM.UA, що об’єднались довкола прем’єри фільму "Крашанка". Картинка, яка розповідає про важливість наших традицій та їх вплив на родину, вийшла в український прокат 25 квітня. А мережа супермаркетів ЕКО МАРКЕТ додатково запустила тематичну акцію "Полювання на крашанки", де кожен гість при купівлі продуктів від 300 грн отримує гарантований подарунок та можливість виграти 100 000 тисяч гривень. Паралельно з акцією в мережі супермаркетів діють святкові знижки. Ми вирішили допомогти вам зекономити на приготуванні великодніх пасок та підібрали добірки рецептів з цими акційними продуктами.

Паска "Княжа"

Відео дня

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне в/г - 500 г
  • Дріжджі пресовані - 30 г (від 7,6 грн)
  • Цукор пісок - 80 г
  • Сіль кухонна харчова - 10 г (від 14,5 грн за кг)
  • Масло - 50 г
  • Яйця - 50 г
  • Ванілін - 10 г
  • Родзинки - 120 г (від 11,1 грн)
  • Цукати - 100 г (від 22,5 грн)
  • Молоко - 300 мл  (від 79 грн за 2л)

Приготування:

Дріжджове тісто готують з опарою. Влийте в посудину для приготування підігріте (35-40°С) молоко, додайте пресовані дріжджі, цукор (1/4 частину) борошно (1/2) і перемішайте до однорідної консистенції. Поверхню опари накрийте кришкою і поставте у сухе та тепле місце на 30-60 хв для бродіння. Коли опара збільшиться в об'ємі у 2-2,5 раза та почне осідати – перелийте її в каструлю та додайте залишки сировини.

Замісіть тісто до однорідної маси. Коли воно буде легко відділятися від стінок каструлі – додаємо до нього промиті родзинки та цукати, перемішуємо до однорідності. Після чого тісто залишаємо для бродіння на 40-60 хв. Готовність тіста визначаємо по збільшенню в об'ємі.

Далі тісто ділимо на заготовки вагою, розрахованою під вашу форму для випікання. Форма має бути заповнена на 2/3 об’єму. Тісто в формах поставити в тепле місце для простоювання (по часу приблизно 1,5 години). Випікаємо при температурі 180°С 30 - 40 хв. (ставимо в попередньо розігріту  піч) 

Паска "Шоколадна"

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне в/г - 0,5 кг
  • Дріжджі х/п пресовані - 40 г
  • Цукор пісок - 100 г
  • Сіль кухонна харчова - 30 г
  • Молоко - 300 мл
  • Шоколад - 200 г (2 плитки)
  • Масло - 50 г
  • Меланж - 20 г
  • Ванілін - 5 г
  • Крем кондитерський - 40 г
  • Глазур кондитерська - 75 г (від 13,9 грн)
  • Какао порошок - 100 г (від 31,2 грн за упаковку)
  • Набір паперових форм - на вибір (від 29 грн за набір)

Приготування:

Рецепт дуже схожий на попередній. Так само тісто готуємо з опарою. В молоко, попередньо підігріте до 35-40°С, додаємо пресовані дріжджі та частину цукру (1/4). Потім кидаємо борошно (приблизно 3/4) та ретельно перемішуємо до однорідної консистенції. Опару накриваємо кришкою і ставимо у приміщення з температурою 32-35°С на 30-60 хв для бродіння. Коли опара збільшиться у 2-2,5 раза та почне осідати – вливаємо її у більшу каструлю.

Додаємо залишки борошна, цукру та солі. Далі замішуємо тісто до однорідної маси. Після цього додаємо шоколад та залишаємо тісто для бродіння на 40-60 хв. Готовність визначаємо по збільшенню в об'ємі.

Далі ділимо тісто на шматки, округлюємо та вкладаємо у форми для випікання. Залишаємо їх відстоятись на 60-90 хв у теплій та сухій кімнаті. Після чого випікаємо при температурі 180°С протягом 20-45 хв, залежно від розміру пасочок.

Готуємо паски економно з ЕКО МАРКЕТ

А для тих, хто не сильно полюбляє готувати власноруч, ЕКО МАРКЕТ пропонує смачні паски за вигідною ціною: кекс "Великодній" (0,5 кг) всього за 59,9 грн, кекс "Княжий ваговий" за 289,9 грн та кекс "Пасхальний шоколадний" за 199,9 грн.