Законом передбачається закрити доступ підлітків до грального бізнесу / фото 112.ua

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія прогнозує, що завтра буде ухвалено законопроект про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Арахамія повідомив журналістам в кулуарах парламенту.

За його словами, велика кількість поданих правок до законопроекту про гральний бізнес є способом «політично поторгуватись».

Відео дня

«А давайте ви приймете наш закон, і ми тоді знімемо правки і т.д. Ми просто зараз вирішили, що не будемо ні з ким йти на ці перемовини, і просто будемо йти в робочому порядку. Я прогнозую, що завтра до 12:00 закон буде прийнятий», - наголосив Арахамія.

Читайте такожОбмеження не для всіх. Як нелегальні гральні зали запрацювали під час карантину, а поліція цього "не помітила"

Він сказав, що завдяки закону спочатку буде детінізовано ринок грального бізнесу, але його буде дуже обмежено, і зокрема, гральний бізнес буде дозволено виключно в готелях. Така діяльність буде регулюватися, а за отримання ліцензії державі сплачуватимуться чималі кошти. Передбачається закрити доступ підлітків до грального бізнесу. «Ми хочемо легалізувати тих, хто є в Інтернеті, щоби вони сплачували податки... Є програми для боротьби з лудоманією. Ми будемо туди спрямовувати частину цих податків», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 16 січня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор (№2285-д).

Законопроектом запроваджується виключний перелік видів діяльності у сфері азартних ігор, дозволених в Україні, а саме: організація та проведення азартних ігор у гральних закладах казино, а також через інтернет; організація та проведення букмекерської діяльності в букмекерських пунктах, а також її проведення через інтернет; випуск та проведення лотерей; організація та проведення азартних ігор у покер через інтернет.