Група компаній Sunolta прийняла рішення інвестувати у зерновий термінал та розширити експортний потенціал / фото УНІАН

Група компаній Sunolta придбала частину логістичних портових об’єктів та обладнання ТОВ "Олімпекс Купе Інтернейшнл", що входить до холдингу GNT Group. Активи знаходилися у заставі українських банків за борговими зобов’язаннями. Про це повідомляється у прес-релізі групи.

Як відомо, у грудні минулого року спалахнула публічна юридична суперечка між GNT Group та кредиторами холдингу навколо зернового терміналу "Олімпекс Купе Інтернейшнл". Сторони конфлікту заявили про можливі перебої у роботі зернового терміналу, що поставило під загрозу відвантаження аграрної продукції Sunolta, яка користувалась послугами цього терміналу в Одеському порту. 

З огляду на це, а також на ризики, пов’язані з війною, група прийняла рішення інвестувати у зерновий термінал та розширити експортний потенціал за рахунок власних логістичних потужностей. 

Відео дня

"Інвестуючи у портові активи Sunolta реалізує стратегію розширення логістичних потужностей, значно посилює позиції на аграрному ринку, забезпечує стабільність бізнесу та мінімізує ризики експорту власної продукції. Група компаній при експорті зернових культур зможе отримувати стивідорні послуги за рахунок власних потужностей, зменшуючи тим самим вплив зовнішніх кон’юнктурних факторів на ринку", – зазначається у релізі.

Також в Sunolta повідомили, що розглядають можливість подальшого інвестування у розширення логістичних потужностей в Одеському порту, в тому числі шляхом викупу іншого майна ТОВ "Олімпекс Купе Інтернейшнл", яке знаходиться в заставі у кредиторів.

Група компаній Sunolta більше 25 років займається експортною та внутрішньою торгівлею, виробництвом та наданням логістичних послуг на аграрному ринку. Виробничий та торговий асортимент аграрної продукції складається з насіння соняшнику, пшениці, гороху, соняшникової олії, борошна, паливних пелет з лушпиння соняшнику тощо. У складі групи Sunolta – підприємства з виробництва олії та борошна. 

Логістичні послуги групи представлені перевезенням сипучих та наливних сільськогосподарських вантажів по Україні автомобільним та залізничним транспортом.