Поліцейського затримали при отриманні хабара / фото УНІАН

У Дрогобичі Львівської області затримано 39-річного підполковника поліції під час одержання $8 тис. неправомірної вигоди.

Читайте такожУ Києві затримали СБУшника-сутенера (фото)

Про це у Facebook повідомила прокурор Львівської області Ірина Діденко. «Задокументовано неправомірні дії заступника начальника слідчого відділу одного із територіальних підрозділів Нацполіції Львівщини, який, за версією слідства, скористався службовими повноваженнями, щоб «підзаробити», - заявила вона.

Відео дня

Як зазначила Діденко, неправомірна вигода призначалась за те, що поліцейський перекваліфікує ч. 2 ст. 121 Кримынального кодексу ("умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого") на необережний злочин, а відтак, підозрюваний отримає значно менший строк покарання.

За її інформацією, підполковника поліції затримали в автомобілі на вулиці Самбірській у Дрогобичі під час одержання від брата підозрюваного обумовленої суми грошей.

Наразі йому готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримынального кодексу ("прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою"), а також клопотання про обрання запобіжного заходу і відсторонення від посади.