Карантин у Києві – пасажир зупинив тролейбус через відмову кондукторки надягнути маску / Скріншот

Киянин зупинив рух тролейбуса, бо кондукторка відмовилась надягнути захисну маску.

Про це свідчать відзняті очевидцями кадри опублікованого відео у Telegram-каналі Киев сейчас.

Читайте такожСмерть в Одесі жінки-військовослужбовця після вакцинації від COVID-19: стали відомі подробиці

Відео дня

Чоловік став біля автоматичних дверей, не даючи їх закрити, і фактично заблокував рух транспорту. Він обурився, що кондукторка на прохання правильно надягнути захисну маску, послала.

«… поки вона не надягнула маску. І вам сказав: не рушайте, поки вона не надягне і носа не закриє. Вона каже: вийди на*уй звідси. Перед вами! Ви чого мовчите?!», – звернувся пасажир до водійки.

Порушниця ж, своєю чергою, заявила, що просто виконує свої обов’язки, при цьому її маска сповзла на рот, через що обурилися й інші громадяни.

На протести пасажирів відреагувала поліція. Однак правоохоронці натомість закликали самого чоловіка не матюкатися.

Карантин у Києві

  • Введення жорстких карантинних заходів у Києві спровокувало колапс системи громадського транспорту. На трамвайних і автобусних зупинках утворилися величезні черги.
  • З 23 березня Київ знаходиться в "червоній" зоні карантину, хоча на рівні місцевої влади карантин був посилений ще з 20 березня. "Червона" зона передбачає низку обмежень на території, яка підпадає під її дію.
  • Кабмін дозволив місцевій владі встановлювати обмеження на роботу транспорту в "червоних" регіонах.
  • У Києві вирішили, що транспорт зупиняти не будуть, проте він працюватиме з низкою обмежень. Зокрема - транспортні засоби мають бути заповнені лише на 50% місць.
  • У Держспоживслужбі заявили, що в Києві перевірятимуть приватних перевізників на предмет дотримання норм карантину про перебування в салоні обмеженого числа пасажирів.