Дмитро Гордон не вірить у те, що РФ нападе на нашу країну / фото УНІАН

Український журналіст Дмитро Гордон не вірить, що Російська Федерація нападе на Україну, оскільки для такого кроку потрібно бути взагалі "наглухо відбитою".

Оскільки керівництво РФ "наглухо відбите", варіант вторгнення в Україну не виключений, розповів Гордон в ефірі каналу "Україна 24".

"Я не вірю, що Росія нападе. Це треба бути наглухо відбитою взагалі... але, оскільки російське керівництво є наглухо оббитим, я теж не виключаю цього варіанту сьогодні", – сказав співрозмовник.

Відео дня

Журналіст також звернувся до простих громадян Росії й зазначив, що українці не вважають їх ворогами.

Читайте такожЕкс-міністр оборони пояснив, навіщо Путін нагнітає ситуацію відносно України"Шановні росіяни, українці не вважають вас ворогами, українці не вдиралися на територію Росії, українці не загрожують, не загрожували й не збираються загрожувати Росії. Не ми прийшли в Росію відбирати територію, а Росія прийшла до нас...", – підкреслив Гордон.

Раніше військовий експерт Михайло Притула поділився думкою, що російський президент Володимир Путін точно не нападе на Україну до зимових Олімпійських ігор у столиці Китаю Пекіні. Олімпіада в Китаї має відбутися з 4 до 20 лютого.

Агресія Росії проти України – коротка довідка УНІАН

У 2014 році РФ окупувала український Крим, вдерлася на частину Донбасу і підтримала бойовиків, які створили так звані "ДНР" і "ЛНР". Низка західних країн покарали російську сторону санкціями.

Влада РФ стверджує, що на Донбасі йде "внутрішньоукраїнський конфлікт".

Восени 2021 року Росія загострила ситуацію на кордоні з Україною – стягнула багато військових і техніки.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов попередив, що РФ готується до вторгнення на початку 2022 року.

США і ЄС відреагували на загострення ситуації на російсько-українському кордоні – пригрозили владі Росії новими санкціями у разі агресії проти нашої країни.

Вас також можуть зацікавити новини: