facebook.com/ParkZhmachenko

Більше сотні киян вийшли у вихідні прибирати сосновий ліс на вулиці Генерала Жмаченка, 20. "Християнська надія" відгородила його парканом і спробувала почати разом з компанією "Інтергал-буд" будівництво висоток, повідомляє ГО "Парк Жмаченко".

facebook.com/ParkZhmachenko
facebook.com/ParkZhmachenko

Кілька років боротьби громади закінчилися розірванням договору оренди з церквою і наданням статусу парку цій зеленій зоні. Але забудовник все ще намагається через суд отримати право побудувати у парку житло.

Місцеві мешканці взяли ініціативу в свої руки. На повідомлення в соцмережах відгукнулося багато людей.

Відео дня
facebook.com/ParkZhmachenko

На зібрані гроші купили інструменти та садовий інвентар, встановили інформаційні таблички й урни з пакетами для собак, демонтували частину незаконного паркану. Для вивозу сміття та сухостою знадобилося шість вантажівок. Також люди забезпечили відеоспостереження за парком і раніше встановленим спортмайданчиком.

Кияни вийшли наводити лад в парку на Жмаченка, який відбили у забудовника

24 вересня 2020 року Київрада ухвалила рішення про розірвання з релігійною громадою "Християнська надія" договору оренди ділянки на вул. Генерала Жмаченка, 20 за порушення умов договору та надала їй статус парку. Уже півроку йдуть формальні процедури по розділенню ділянки і підготовці проекту благоустрою та місцеві жителі побоюються, що процес затягують штучно.