Сьогодні Коля "велюровий", він же нардеп від "Слуги народу" Микола Тищенко, знову в центрі уваги багатьох ЗМІ. А все через його, як завжди безглуздий, коментар про ціни на продукти в Києві. За словами любителя кулачних боїв у Раді, сало на столичному Бессарабському ринку можна купити за 50 грн, а гречку – по 12 грн за кілограм. Цікаво, в якій реальності живе народний обранець? І чи ходить він дійсно по продукти?

Здавалося б, ну, ляпнув Тищенко щось не подумавши, і проїхали. Але ні. Цей його коментар показує величезну прірву між світосприйняттям пересічного українця і власника розкішного ресторану "Велюр" Колі Тищенко. Та будь-який пенсіонер з найглухішої глибинки без запинок назве реальну ціну на продукти харчування. І з їхніх вуст прозвучить зовсім інший цінник, повірте! Адже вони живуть зовсім в іншій реальності, рахуючи кожну копійку і живучи на жебрацьку пенсію.

Хочу звернути увагу ще на один момент в коментарі заступника голови фракції "СН": він, як виявилося, не бачить зростання цін про продукти в Україні. Ех, якби його згадував кожен українець при поході в магазин і ностальгії за колишніми цінами, йому б гикалося без зупинки. Всі ми відчуваємо удар по наших гаманцях, приходячи у маркет і порівнюючи вартість продуктів, наприклад, за недалекі 1,5-2 роки.

Відео дня

Так, цікаво виходить, коли депутати, які пишуть законопроекти для народу, самі абсолютно не розбираються в тому, що відбувається в країні!

Так давайте ж допоможемо нашому нардепу Тищенку спуститися з небес на землю: на сьогодні гречану крупу він не купить менш ніж за 40 грн (а що вже говорити про ціни на гречку на Бессарабці). Скуштувати українського сала - теж аж ніяк не дешеве задоволення, адже актуальні ціни стартують від 165 грн/кг. Яловичина, за словами "слуги" Миколи, коштує від 50 до 70 грн/кг. Ех, якби ж: ціна такого виду м'яса в нашій країні стартує в середньому від 200 грн/кг. Ну, звідки він взяв такі цифри, цікаво?

Так, цікаво виходить, коли депутати, які пишуть законопроекти для народу, самі абсолютно не розбираються в тому, що відбувається в країні!

Як підтвердження вказаних вище слів наведу дані Держстату: у вересні середня ціна на яловичину становила 172 гривні за кілограм, на сало – 87 грн, гречку – 42,5 грн. Так де ж "слуга" купує продукти, на Марсі, чи що?

Тут не можу не згадати ціни в ресторані самого Тищенка. Хто не в курсі, він - власник знаменитого ресторану "Велюр", що відзначився порушенням карантину в столиці в локдаун. Друзі, та там ягідного чаю попити коштує понад 500 грн! Цінник на м'ясні продукти цілком очікувано вельми нескромний: тут за 170 г стейка доведеться віддати понад 500 грн. Миколо, щось тут не сходиться! Як ви можете купувати кілограм м'яса за 70 гривень, а продавати готовий продукт з такою захмарною націнкою, га? З таким успіхом можна розповідати, що і квартири, в яких ви живете в Києві, коштують по 8 тисяч доларів.

Користувачі мережі не стали мовчати і почали писати в коментарях під новинами із заявою Тищенка, що це – "зашквар №2 після жомової ями Киви", що "за такими цінами нараховують мінімальну зарплату" і що "він знайшов спосіб, як купувати продукти в 2012 році". Також у соцмережах дивуються, звідки ж тоді у "Велюрі" беруться такі ціни на м'ясо, як "на космічні кораблі". Інші ж пишуть: "Так він переплутав, це він про ціни за 100 г".

Жарти жартами, але сумно це все! Всі ми дружно сміялися з попередників цих нардепів, говорячи про те, настільки вони страшенно далекі від народу. Але, друзі, по суті нічого не змінилося. Хіба про такого "слугу" мріяли виборці, голосуючи за Тищенка?

Ольга Робейко