Правоохоронці закликали громадян дотримуватися тимчасових обмежень / Фото: Нацполіція

Під час поминальних днів правопорядок забезпечуватимуть понад 22 тис. поліцейських і нацгвардійців.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції України.

«Аби не допустити порушень, до несення служби буде залучено понад 22 тис. поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожРежисер скандального "ДАУ" вважає реакцію на знущання з дітей у фільмі "мракобіссям"

У поліції нагадали, що рішенням державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 21 квітня головам обласних та Київської міської державної адміністрацій доручено заборонити відвідування громадянами кладовищ, місць окремих поховань у традиційні післявеликодні поминальні дні, крім випадків здійснення поховань.

«Поліцейські разом із нацгвардійцями під час проведення поминальних днів забезпечуватимуть правопорядок та стежитимуть за дотриманням карантинних обмежень. Зокрема поблизу кладовищ будуть чергувати посилені патрулі», - зазначили у поліції.

Правоохоронці закликали громадян дотримуватися тимчасових обмежень та з розумінням поставитися до роботи поліції.

У Нацполіції також нагадали, що рішенням Священного синоду Православної церкви України на засіданні 9 квітня відвідання священнослужителями і мирянами кладовищ у поминальні дні після Великодня та звершення на них заупокійних молитов перенесено на Троїцьку батьківську поминальну суботу - 6 червня.